KIFO-seminar 23. mai: Religion, frivillighet og offentlighet

På vårens KIFO-seminar legger forskere fra KIFO og våre hovedsamarbeidspartnere frem arbeid med og resultater fra pågående forskningsprosjekter.

Sentrale perspektiver er religion og frivillighet, og religion og offentlighet.

Religion i barnehagen, kirkens arbeid blant syke, forkynnelse og motstand, og medlemsstatistikk for trossamfunn, er blant temaene vi får anledning til å diskutere nærmere.

Seminaret finner sted 23. mai 2011 kl. 09:30 – 15:45, i Atrium Nord, Diakonhjemmet Høgskole, Oslo.

Program

kl 9:30 – 10:20   En felles mal for innsamling av data fra norske frikirker for å sammenligne og analysere den kirkelige aktiviteten i Norge          Bjørn Øyvind Fjeld, Ansgar Teologiske Høgskole 
kl 10:30 – 11:15 Bruk av religiøse fortellinger i barnehager. En undersøkelse  Ragnhild Fauske, Høgskulen i Volda 
kl 11:30 – 12:15 Forkynnelse og motstand, En undersøkelse av fenomenet «aktuell preken» i Dnk under 2. verdenskrig  Egil Morland, NLA Høgskolen 
kl 12:15 – 13:00

Lunsj 

kl 13:00 – 13:45 Kirkens støtte til syke, døende, pårørende og etterlatte  Kari Korslien, Diakonhjemmet Høgskole 
kl. 14:00 – 14:45 Frivillighet og fleirkulturalitet under VM på ski i Oslo 2011  Olaf Aagedal, KIFO 
kl. 15:00 – 15:45 Frivillig rådsarbeid i Den norske kirke: En undersøkelse av menighetsrådsmedlemmer  Ulla Schmidt, KIFO

Seminaret er gratis, men av hensyn til lunsjservering ber vi om påmelding til kifo@kifo.no innen onsdag 18. mai.

Reise
KIFO dekker reise og opphold for en deltaker pr. samarbeidspart. Vi foretrekker at dere bruker vårt reisebyrå: VIA Travel (+47 23151600). Be om at faktura sendes direkte til KIFO. For andre reiseutgifter, send reiseregning til KIFO etter seminaret. Reiseregningsskjema finnes elektronisk på nettet, (klikk her) eller dere kan få det i papirversjon av KIFO.
Reiseregning bør sendes innen en måned etter seminaret. Vennligst send reiseregning direkte til KIFO og ikke innom hovedarbeidsgiver. Det sparer både KIFO og dem for en del ekstra arbeid.

(Deltagere fra ikke samarbeidspartnere er velkommen på seminaret, men må dekke reise og opphold selv).

Nærmeste t-banestasjon er Frøen på Frognerseterbanen. Om dere kommer med bil, er innkjøringen til Diakonveien fra Sørkedalsveien ved Volvat. Gjesteparkering deles av sykehuset og høgskolen. Det er ca. 10 minutter å gå til KIFO fra Majorstuen.